EnglishMalay

Mereka Kembali – Akhirnya. Kisah Penghasilan Acara Storm Maker

Selepas 2 tahun pergolakan akibat Covid, keadaan sosial dan ekonomi Malaysia akhirnya menunjukkan tanda-tanda kestabilan. Pelonggaran sekatan komunal dan pembukaan sempadan telah membolehkan PKS menarik nafas lega dan mula membina semula perniagaan mereka. Salah satu industri yang paling teruk terjejas ialah pengurusan acara, kerana mereka adalah yang pertama terjejas dan yang terakhir dibenarkan beroperasi semula. Walau bagaimanapun, dengan konsert, tamat pengajian dan majlis perkahwinan kini kembali berkuat kuasa sepenuhnya, perniagaan ini sedang menuju pemulihan.

Pelanggan Kerja Sama dan Penyimpanan terbaharu kami, Storm Maker Events Production ialah salah satu daripada perniagaan ini. Mereka pakar dalam acara korporat seperti persidangan, konvensyen dan makan malam gala. Kenneth Lee, pengasas Storm Maker Events berkongsi perjalanannya dari permulaan wabak hingga kini “Secara keseluruhannya, wabak itu melanda industri kami dengan sangat teruk, kerana semua acara terhenti sepenuhnya. Syarikat terpaksa melepaskan semua pekerja kerana tiada hasil untuk menampung kos operasi syarikat. Bagi saya, saya terpaksa mencuba beberapa pekerjaan yang ganjil untuk bertahan melalui masa yang sukar ini.”

Kami ingin tahu apa yang menyebabkan dia melalui tempoh ini:

“Kami sentiasa percaya perkhidmatan pelanggan yang cemerlang adalah kunci kejayaan dalam industri ini. Kebanyakan pelanggan kami telah bersama kami selama bertahun-tahun. Seorang pelanggan sedemikian telah bersama kami selama hampir 15 tahun. Ini kerana pengalaman yang mendalam dalam pasukan kami, perkhidmatan yang luar biasa ini boleh disediakan merentasi semua aspek acara - dari konseptualisasi hingga pelaksanaan. Saya berpegang pada harapan bahawa tahap perkhidmatan ini bermakna pelanggan kami akan berhubung semula dengan kami sebaik sahaja perkara dibuka."

Bagaimanakah keadaan perniagaan hari ini apabila keadaan kembali normal?

“Keadaan semakin baik sejak Mei tahun ini kerana SOP semakin santai dan kebimbangan pelanggan berkurangan.

Seperti yang anda ketahui, acara hanya dibenarkan dimulakan semula baru-baru ini. Momentum pada mulanya, sangat perlahan kerana pelanggan sangat bimbang untuk mengadakan acara berskala besar, ramai juga merasa terharu dengan SOP yang ketat.”

Apakah cabaran terbesar yang pernah anda hadapi di tempat kerja dan bagaimana anda mengatasinya?

“Cabaran terbesar yang kami hadapi sudah tentu adalah semasa Pandemi ini. Saya tidak berputus asa dalam industri ini kerana saya masih mempunyai begitu banyak minat untuknya. Semasa wabak ini, ia memberi saya lebih banyak masa untuk melihat kembali pekerjaan kami sebelum ini untuk mencari cara untuk memperbaikinya. Hakikat bahawa jenis acara kami diadakan secara besar-besaran tidak membantu dalam hal ini.

Saya mula melakukan banyak tinjauan dan pengumpulan idea yang saya harap akan berguna apabila industri itu kembali, ia terbukti sangat berguna sehingga kami berjaya mempraktikkannya dengan beberapa acara terakhir kami."

Apakah situasi/isu yang anda hadapi yang menyebabkan anda datang Penyimpanan Sendiri Kiub untuk penyelesaian kerja bersama? Bagaimanakah Cube memberi manfaat kepada syarikat anda melalui fasa pemulihan ini?
“Sebelum wabak, kami telah bekerjasama dengan satu kilang pertukangan acara, di mana kami berkongsi ruang pejabat dengan mereka. Tetapi malangnya, pasangan kami telah disahkan menghidap kanser semasa Covid masih merebak secara meluas, ini membawa kami kepada keputusan untuk menutup kilang.
Semasa kami sedang mencari syarikat storan sendiri untuk menyimpan beberapa alat peraga acara kami, kami terjumpa Cube Self Storage yang boleh memberikan kami apa yang kami cari.”

Kenneth meneruskan "Apabila industri acara kami bermula semula, kami juga mula mencari ruang pejabat, kami telah mengetahui bahawa Cube menyediakan penyelesaian ini semasa menggunakan ruang storan. Kami mendapati penyelesaiannya selesa dan mudah dari segi kebolehcapaian.”

Bagaimanakah pengalaman anda dengan perkhidmatan Cube setakat ini?

"Menurut pengalaman kami, Cube menyediakan kami semua keperluan yang kami perlukan seperti kakitangan yang membantu, persekitaran kerja yang selesa, tempat letak kereta dan kemudahan lain yang kami perlukan untuk menjalankan perniagaan kami."

Pengeluaran StormMaker bermula dengan Cube pada tahun 2021 dengan unit storan diri peribadi bersaiz sederhana dan baru-baru ini telah menggunakan Suite Cube untuk 2 orang untuk memenuhi perniagaan mereka.

Bagaimanakah orang boleh mengetahui lebih lanjut tentang perniagaan/acara anda?

“Kebanyakan perniagaan baharu kami, disyorkan oleh pelanggan sedia ada kami. Sebagai alternatif, anda boleh menemui kami di Halaman Facebook kami https://www.facebook.com/stormmakereventproduction/>

Kenneth dan pasukannya telah menunjukkan bahawa ketabahan dan daya tahan adalah asas untuk mengatasi cabaran dan halangan dalam industri mereka. Ia jelas bukan satu perjalanan yang mudah, tetapi perjalanan yang benar-benar berbaloi untuk keghairahan mereka terhadap industri.

Nasib baik sesetengah halangan boleh diuruskan dengan mudah – dan kami boleh membantu anda melakukannya. Kekusutan atau mencari tempat yang sesuai untuk fokus pada kerja boleh diatasi dengan mudah dengan unit simpanan sendiri atau ruang kerja bersama.

Selain itu, terfikir untuk bermula dengan ruang kerja bersama atau storan, tetapi ingin mengetahui lebih lanjut dahulu? Bercakap dengan salah seorang kakitangan kami dengan menghantar e-mel cs@cubeselfstorage.my atau hubungi 03-7772 9171! Kami akan melakukan yang terbaik untuk mencari penyelesaian terbaik yang sesuai dengan kehendak dan keperluan anda. Hubungi kami sekarang untuk mendapatkan sebut harga peribadi percuma.

Kongsi Catatan Ini:

Kongsi di facebook
Kongsi pada WhatsApp
Kongsi di twitter
Kongsi di LinkedIn
Kongsi di reddit
Kongsi digg
Kongsi melalui e-mel
Kongsi di cetak

Posts yang berkaitan:

Kisah Pelanggan

Penarafan Google

4.9 ulasan 227

  • Gambar Profile Shaharum Ramli ★ ★ ★ ★ ★ seminggu yang lalu
    Kemudahan ini sangat mudah dan selamat. Kami menyimpan barang-barang kami selama lebih dua tahun di sini. Lebih penting perkhidmatan ... Lagi daripada kakitangan sangat baik! Responsif dan berorientasikan pelanggan. Kakitangan yang kami uruskan ialah Visa, dan dia membantu kami sepanjang proses perpindahan keluar. Tanpa bantuannya, ia akan menjadi agak menyusahkan. Dia membuatnya sangat mudah. Bagus!
  • Gambar Profile Sia Hee Leong ★ ★ ★ ★ ★ minggu 2 lalu
    Pengalaman indah disediakan oleh Visa, Nina, Nurul untuk membantu menyediakan unit storan dalam masa sejam! Sangat mengesyorkan kepada ... Lagi simpan barang anda. Tempatnya bersih, kemudahan yang terang benderang.
  • Gambar Profile Teknologi AMKA ★ ★ ★ ★ ★ sebulan yang lalu
    Pengalaman saya dengan Cube Self Storage sangat positif setakat ini. Kakitangan sangat membantu dan mesra. Harga sangat ... Lagi munasabah dan kemudahan mereka bersih dan diselenggara dengan baik.

Quote Pantas

Quote Pantas
Tutup

Waktu Perniagaan Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Agong

Daulat Tuanku

[NOTIS CUTI]

Sila ambil perhatian tentang waktu buka khas kami semasa cuti!

Waktu Buka Cuti Perkhidmatan Pelanggan:

6hb Jun 2022 - 9 pagi - 4 petang

7 Jun 2022 – Waktu Buka Biasa

Kemudahan storan kami kekal dibuka semasa Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Agong dan semua pelanggan storan sendiri boleh mengakses unit mereka seperti biasa.

×